Domácí gril

Specifikace

Typ grilu
elektrické 
elektrické 
elektrické 
elektrické 
elektrické 
kontaktní 
elektrické 
Velikost grilovací plochy
600 cm2
 
1450 cm2
2202 cm2
1457 cm2
 
 
Hmotnost
5.2 kg
 
3.1 kg
10.6 kg
3.1 kg
8.9 kg
 
Materiál roštu
teflonový 
 
teflonové 
teflonové 
nepřilnavý 
Quantanium 
 
Výkon
 
2 kW
2.3 kW
2.2 kW
 
2400 kW
 
Stolní
ano 
ano 
ano 
ano 
ano 
ano 
ano 
Termostat
ano 
ano 
ano 
ano 
ano 
ano 
ne 
Příkon
2000 W
 
2300 W
2200 W
2300 W
2400 W
 
Odkapávání
ne 
ne 
ano 
ano 
ne 
ne 
ne 
Raclette
ne 
ne 
ne 
ne 
ne 
ne 
ne 
Pojízdné
ne 
ne 
ne 
ne 
ne 
ne 
ne 
Pomohlo vám srovnání?
Hodnoceno 22 hlasy, průměrně 4.5 z 5

Venku mrzne, až praští, ale vy máte chuť na grilovanou flákotu masa? Buďte chytřejší než Maruška a vykašlete se na hledání nějakých dvanáct měsíčků, vás totiž s domácím grilem nerozhází ani takové počasí, kdy je mínus dvacet. Domácí grily jsou převážně elektrického charakteru, to znamená, že je jenom píchnete do elektriky a můžete se státem šéfkuchařem grilu hned teď. Až nastane grilovací sezóna, můžete s grilem vyrazit i ven, postačí vám na to jenom velmi dlouhý prodlužovačka. Je praktický a přenosný, jelikož váží jen pár kilo, lehce se s ním manipuluje.

Kromě toho se dobře skladuje, protože je vždycky stolní, snadno ho uklidíte do skříňky. Domácí gril vám poslouží nejen na grilování klasického masa, klobás, hermelínů, ryb a zeleniny, ale hravě si s ním zvládnete připravit i třeba pravé italské panini nebo mexickou tortillu. Domácí gril má všestranné využití, takže pokud si ho koupíte, určitě ho nenechávejte ležet ladem, pomůže vám totiž i s klasickým vařením.

Výhody a nevýhody domácího grilu

Kromě toho, že si domácí gril můžete dát pod paži a přenést ho kamkoliv se vám zachce, jeho velkou výhodou je také snadná údržba. Pokud si například jenom zapékáte housky, stačí potom pláty grilu otřít a máte vystaráno. Jestli je ale potřeba je umýt, můžete je z grilu odepnout a šetrně opláchnou pod vodou. Samozřejmou výbavou domácích grilů je také regulace teploty a vanička na odchytávání vyteklé šťávy, se kterou maso potom můžete znovu polít. Nevýhodou domácího elektrického grilu může být absence typické kořeněné vůně a chuti, když se připravuje na plameni. Venku budete potom s grilem omezeni přítomností elektrické zásuvky. Jelikož takové grily jsou menší, bohužel na nich také nepřipravíte tolik masa. To navíc budete muset trochu více hlídat a dávat mnohem větší pozor na povrch grilu, abyste ho nepoškrábali.

TOPlist
TOPlist