Myslíte si, že jste dobrým „grilařem“? Jste si jisti, že vaše párky, maso a klobásy jsou nejlepší široko daleko? Tak zkuste výzvu a pokořte poslední, co vám zbývá, a upečte rovnou celé prase. Na co troškařit? Nebojte se investovat do grilu na prase a vyberte si takový, který bude přesně pro vás. Pozvěte celou svou rodinu, uspořádejte rodinné hody, oslavte svatbu svých potomků nebo si prostě dopřejte narozeniny ve velkém. Nic na tom není, spolehlivý gril na prase se o všechno postará za vás, maso na něm bude křehké a šťavnaté, přičemž opéct si ho můžete přesně tak, jak vám to chutná. Je libo propečený? Nebo trochu méně? Udělejte si to podle sebe, s novým grilem na prase si na to určitě troufnete.
Takže připravte si marinádu a jděte na to.
Ugrilujte si celé prase
Gril na prase je samozřejmě trochu rozměrnější, není to nic pro „malá píva“, dopředu si tedy rozmyslete, jestli ho máte vůbec kam dát. Když už do něj hodláte vrazit peníze, vaše investice neporostou, když je necháte venku na dešti. Spíš vám zreznou a to by byla škoda. Gril na prase má ostré jehlice, na které se vám prase bude dobře nabodávat a spolehlivě na něm držet. Jakmile ho dáte na gril, už vám jednoduše nikam neuteče. Poháněný je na pořádný motorek, který rovnoměrně bude otáčet celým prasátkem a zajistí přitom rovnoměrné propečení masa. Vy se musíte v podstatě postarat jen o to, aby se dobře připravovalo, bylo v dostatečné výšce nad plamenem a pak také budete muset maso sem tam potřít.
Na to si můžete připravit jakoukoliv domácí marinádu a do ní přimíchat i šťávu vytékající z prasete, která se vám spolehlivě zachytí v nerezové misce u grilu. Při odřezávání si samozřejmě můžete maso vyklopit ven a dosyta si odebrat. Po grilovačce nezapomeňte gril pořádně očistit a uklidit ho na další podobnou akci, aby vám dlouho vydržel. Uvidíte, že s grilem na prase nemůžete udělat chybu, tak si ho kupte a začněte grilovací sezón ve velkém stylu.