Gril na sele je samozřejmě větší, než klasický gril, proto zvažte, kolik máte doma místa, jestli ho máte kam dát. Pokud ano, pak se příliš dlouho nerozmýšlejte a kupte praktický model, který to s masem umí. Vašim sousedům budou kapat sliny přímo z pusy, až ucítí vůni pečeného selátka z vaší zahrady.
Grilovací sezóna ve velkém stylu
Gril na sele by měl obsahovat pořádně velký špíz, na který sele napíchnete. Až tak učiníte, ujistěte se, že je napíchnuté uprostřed, aby se rovnoměrně opékalo. O to se postará hnací elektromotorek, který bude otáčet za vás a postará se o křupavou kůžičku a křehké maso, které se vám doslova bude rozsýpat v ústech. Aby pečené sele mělo tu správnou chuť, nezapomeňte ho potřít kvalitní marinádou, která celému vašemu výtvoru dodá grády.
Tajemství perfektně upečeného selete totiž není jenom v jeho propečenosti, ale i v tom, jak se o něj během jeho poslední cesty na věčnost postaráte. Mažte ho pravidelně „opalovacím krémem“ a vypocenou šťávou, kterou zachytí nerezová vanička pod masem. Gril na sele musí být výklopný, abyste mohli snadno prase ořezat a poté ho vrátit nad oheň. Určitě kontrolujte také výšku nad ohněm a rychlost, se kterou se otáčí. To všechno můžete do jisté míry korigovat, abyste dosáhli toho nejlepšího výsledku. Upečte si doma selátko a pochutnejte si na skvělém grilovaném mase, s grilem na sele je to snadné.