Vyzkoušejte grilování trochu jinak a dopřejte si poznání a požitek s grilováním na grilu raclette. Gril na raclette je speciálně uzpůsobený, aby se na něm dala připravovat tato sýrová pochoutka z Švýcarska. Jde o to, že klasický raclette gril se skládá ze dvou částí a to plochy na obyčejné grilování, pod kterou najdete malé vaničky, které slouží pro rozpuštěný sýr. Dalo by se říct, že se jedná o sýrové fondue, ale v trochu sofistikovanější podobě.
Raclette gril je v poslední době opravdu oblíbený, tak ho vyzkoušejte taky, není to nic těžkého. Ovládání takového grilu je jednoduché – na vrchní část grilu dáte maso nebo zeleninu či třeba houby a do spodní části potom nejlépe opravdový švýcarský sýr raclette, který se tu rozpustí. Jídlo potom můžete jednoduše rozteklým sýrem na talíři přelít jako omáčkou, nebo si do něj pohoštění namáčet a vytvářet si tak vlastní variaci jednohubek. Vrchní plotýnku lze přitom používat i při běžném grilování bez sýra, připravíte si na nich hermelín, rybu, pořádný vepřový, hovězí nebo třeba kuřecí steak.
Švýcarská pochoutka na vašem stole
Raclette gril má tedy opravdu pestré možnosti používání a záleží jen na vás, jak se jej rozhodnete vyzkoušet. Určitě si ale dejte říct a alespoň ho vyzkoušejte. Jelikož není zase tak rozměrný, snadno se přenáší a můžete si ho dát tam, kde se vám to hodí. Kromě toho lze teplotu na raclette grilu lehce ovládat a regulovat, nikdy se vám tak nestane, že by se něco připálilo nebo přichytilo. A kdyby snad, díky nepřilnavému povrchu to dostanete dolů bez práce. Raclette grily jsou většinou elektrického charakteru, na jejich zapojení tedy budete potřebovat zásuvku, což někdy může být omezující. Jinak ale převažují u raclette grilu klady a pozitiva, se kterými si vychutnáte to pravé pohoštění. Pozvěte své kamarády a rodinu a udělejte si raclette jako ze samotného Švýcarska.